Cannabis

Legalisera Cannabis

Det handlar om vad som är rätt och fel. En växt som fanns på jorden innan människan hade kommit speciellt långt i sin utveckling. Naturlig och ofarlig, har brukats i tusentals år.

Det var aldrig något problem med denna växt. Cannabis Sativa – som man rökt bladen, Maurijuana, världen över i mängder av kulturer, eller utvunnit haschet till Charras. Men framförallt tillverkar papper av, gjort red och kläder av. Den har blivit byggmaterial. Växten ger riktigt slitstarka fibrer. Och det var aldrig något problem, tvärtom, innan människan började lagstifta om den.

Med vilken rätt förbjuder man en växt som var här före oss? Det är fel, det är så fräckt så det finns inte ord.

Anledningarna är många och inom i stort sätt varje område och syfte finns det en bra och helt i sig rättvis anledning

Hampaförbundet driver frågan om att lyfta fram industrihampa, läs mer här.

till varför Cannabis plantan ska släppas fri efter  att år 1937 helt förbjudits i USA och ett förbjud som spritt sig snabbt till övriga världen.

1910 kunde man i tidningen läsa om Svara män påverkade av kokain våldtagit vita kvinnor. 10 år senare var det istället Marijuanan som låg bakom våldtäkterna.

USA tycker om att kasta skit, Ordet Marijuana kommer från amerikanerna själva som dem hittat på genom att sätta ihop 2 vanlig mexikanska namna Mary och Jean.

Mångmiljardären William Randolph Hearst skrev i sina tidningar om hur mexikanerna och negrerna lyssnade på Jazz i sydstaterna och rökte marijuana när djävulen tog över deras själar.  ”anti-vita vodoo-sataniska musiken”

Den mannen som har en enormt stor roll bakom narkotikapolitiken är  Harry J. Anslinger har började med att bekämpa den illegala alkoholimporten

och 1930 grundades Federal Bureau of Narcotics. Dels av egna missöden och en oläkt barndom samt den industri som pappers/skogsbolagen komma att ta över när

även Cannabis Sativa L. (hampa) fick gå under samma lagar som Cannabis Indica.

Så nu är det dags, människan kan inte längre fängsla och förbjuda det som tillhör naturen och växter som finns för att hjälpa oss, omgivningen, ekosystem och så mycket mer.